GSM straling en Electrosmog

GSM straling en Electrosmog is zo slecht voor de gezondheid omdat de natuurlijke biologische frequentie van al het levend organisme wordt aangetast. Deze natuurlijke biologische frequentie wordt de Schumann- resonantie genoemd. Het lichaam kan dit een tijd lang aan, maar daarna volgt er een “langzaamaan ziek-worden”.

Veroorzakers van electrosmog en straling

Veroorzakers van electrosmog belasting zijn o.a. GSM straling, radio’s, televisies, magnetrons, zonnebanken, koelkasten, koelmachines, wasmachines, haardrogers, T.L-buizen, adapters, waterbedverwarmers, halogeen-lampen, (computer)monitoren, C2000 systeem, GSM, -GPRS, -DECT, -UMTS telefoons, radio-televisie, -telefoon, -internet -en radarstraalzenders, hoogspannings-kabels, -leidingen, stroomkabels, -leidingen voor treinen/metro/trams, transformatiehuisjes, dynamo’s bij motoren, ioniserende -en röntgen-straling.

Straling slecht voor onze gezondheid nu wetenschappelijk bewezen

Borstkanker precies op de plek waar een vrouw haar mobieltje in haar BH droeg. Dubbel zo veel kans op een hersentumor aan de kant waar je je mobiel tegen je oor houdt. Bangmakerij of toch wel belangrijk? Wij denken het laatste. Vorige maand is er namelijk een groot onderzoek van de Amerikaanse overheid gepubliceerd wat sterk bewijs levert dat straling van mobiele telefoons wel degelijk kankerverwekkend is.

Of de straling van elektrische apparaten en met name de mobiele telefoon schadelijk is voor onze gezondheid is een controversieel onderwerp. Voor- en tegenargumenten worden beide met wetenschappelijke onderzoeken onderbouwd. Al in 2011 heeft de International Agency for Research on Cancer, onderdeel van de WHO (World Health Organisation), uitgesproken dat de straling van mobiele telefoons en andere draadloze apparaten waarschijnlijk kankerverwekkend is voor mensen. Sindsdien is er steeds meer onderzoek gepubliceerd dat deze veronderstelling ondersteunt. Een groot recent onderzoek van de National Toxicology Program (NTP) van de Amerikaanse overhead lijkt daarin nu doorslaggevend bewijs te geven.

Adviezen

Bekijk hieronder onze adviezen.

Advies 1

Verwijder de magnetron uit uw huis! Dat klinkt nogal radicaal maar de magnetron is zeer schadelijk omdat de straling van het apparaat niet afneemt na gebruik, maar in je huis aanwezig blijft. Voedsel dat bereidt is in de magnetron bevat nog wel calorieën maar bevatten zeer weinig opneembare vitamines en mineralen.

Advies 2

Telefoneer met een Dect of een GSM altijd van je oor af. Gebruik het liefst de speaker functie. Een telefoon dichtbij het hoofd geeft al na een paar minuten een warm oor en hoofd. Een teken dat er iets is verandert. Er zijn ook stralingsarme dect telefoons te verkrijgen maar het beste blijft die ouderwetse telefoon aan een draadje.

Advies 3

Heeft u een wekkerradio? Plaats deze dan minimaal 3 meter van uw hoofd af. Een wekkerradio geeft net als de dect telefoon een pulsatie je kamer in. Veel beter is een wekker op een batterijtje of [alweer old-fashioned] een opwindbare. Een GSM hoort echt niet onder je kussen of naast je bed.

Advies 4

Verwijder zoveel mogelijk het metaal uit uw bed. Waterbedden, ijzeren veren in het matras en dynamo’s om je matras te stellen veroorzaken een magneetveld en dat verstoort op den duur de diepe nachtrust. Een elektrische deken is minstens zo schadelijk als dichtbij een hoogspanningsmast wonen. Een hete kruik is ook lekker warm.

Advies 5

Lig niet met uw hoofd tegen een muur aan waar een radiator hangt, of waar aan de andere kant van de muur een computer staat. Elektrische bedrading in de muur en onder het bed voor lampen en dergelijke veroorzaken eveneens ongewilde magneetvelden die het lichaam uit een diepe slaap houden.

Advies 6

Radicaal maar het werkt wel; zet de hoofdschakelaar uit of alle groepen behalve die waar de koelkast op staat.

Advies 7

Zet het draadloze modem elke avond uit. Zet het liefst alle apparaten uit als die niet meer gebruikt worden. Ook apparaten in slaap- of stand-by stand gebruiken niet alleen stroom, maar creëren een ongewenst magnetisch veld!

Advies 8

Schaf apparaten aan met een kleiner vermogen, aangezien het magnetisch veld dan ook kleiner is. Een diesel auto is ‘schoner’ dan de benzine auto om nog maar te zwijgen over de elektrische auto!

Advies 9

Loop regelmatig met blote voeten op de aarde of op het zand. Alleen door direct contact met de aarde te maken kan ons lichaam overtollig opgelopen spanning afvoeren aan het aardoppervlak.

Advies 10

Laat je testen, dat scheelt verwarring en dan weet je waar je aan toe bent. Alles wat aandacht krijgt groeit dus wees niet bevreesd en richt je zeker niet voortdurend op een mogelijke dreiging. Dat is vragen om meer triggers zodat de aanwezige gevoeligheid over kan slaan in overgevoeligheid. Als dat zo is dan ben jij niet alleen van slag maar ook je immuunsysteem en zijn er meer omvattende maatregelen nodig.

Advies 11

Draag de apparatuur niet op of aan het lichaam.

Verenigingen

Geen verenigingen bekend.

Boeken

Electromagnetische vervuiling: Ulrich Dierssen
Electrosmog: Jan van Gils

Platform:
www.verminder-electrosmog.nl