Zoeken

Home » Nieuws & Evenementen » StopTober

StopTober

Stoptober werkt Stoptober is theoretisch onderbouwd en een bewezen effectieve methode die ondersteunt bij het stoppen met roken. Stoptober heeft een positieve…

Stoptober werkt

Stoptober is theoretisch onderbouwd en een bewezen effectieve methode die ondersteunt bij het stoppen met roken. Stoptober heeft een positieve insteek waarbij sociale steun een kernelement is. Deelname aan Stoptober biedt rokers de mogelijkheid om een succesvolle stoppoging te doen. Immers, 28 dagen rookvrij zijn betekent dat het doel gehaald is.

  • Uit onderzoek (2017) van het AMC blijkt dat 70% van de Stoptober-deelnemers het volhoudt om vier weken niet te roken. Na drie maanden bleek de helft (52%) nog gestopt.
  • Uit datzelfde onderzoek blijkt dat deelname aan Stoptober niet alleen effect heeft op rookgedrag, maar ook op zelfvertrouwen. De redenen die deelnemers aangeven waarom Stoptober voor hen werkt: de gratis Stoptober app (38%), samen stoppen (37%) en tijdsaanduiding (30%).
  • Bovendien blijkt uit onderzoek dat wie vier weken lang niet rookt, vijf keer zoveel kans heeft om definitief te stoppen met roken.
  • Stoptober is een nationaal stopmoment geworden.

Wil je meer informatie? Kijk op de website voor meer informatie Met Stoptober stop je 28 dagen met roken in oktober